פנקייק תפוח אדמה במילוי בשר ועוד • למביאסי מבשל: שעה עם בשר 01.12.14

    יוחנן למביאסי No Comments on פנקייק תפוח אדמה במילוי בשר ועוד • למביאסי מבשל: שעה עם בשר 01.12.14
    14:57
    15.05.24
    רחל פסטג No Comments on הדס לוינשטרן במסר מרגש במיוחד: "מרגישה שאלישע פה"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    פנקייק תפוחי אדמה במילוי בשר

    מוצרים:
    לפנקייק תפוח אדמה:
    6 תפוחי אדמה זהובים גדולים
    1 ביצה
    2 כפות קמח
    1 בצל קטן\ חצי בצל גדול
    4\3 כפית מלח
    8\1 כפית פלפל שחור טחון

    מילוי בשר:
    250 גרם בשר\הודו טחון
    1 בצל קטן מאוד
    4\1 כפית מלח
    8\1 כפית פלפל שחור טחו
    2 כפות מים

    הוראות הכנה:
    מגררים את תפוחי האדמה על הפומפיה או שמים במעבד מזון עד שזה נהיה כמו פירה .
    . בשימוש במסננת , הפרידו את נוזל התפוחי אדמה מהעמילן, אין צורך בנוזלים.
    . מוסיפים את תפוחי האדמה המגורדים לקערה עם העמילן .
    . מגררים את הבצל בפומפיה.
    . מערבבים את כל החומרים בקערה .
    . בינתיים , מערבבים יחד את כל החומרים למילוי של הבשר ומניחים בצד .
    . מחממים על 1 כף שמן במחבת טפלון על אש בינונית .
    . בעזרת כפית גדולה חלקו את התערובת ל4 פנקיקים .
    . צורה 1-2 כפות ממילוי בשר לקציצה ומניחים על גבי הפנקייק .
    . כיסו את הבשר עם עוד תפוחי אדמה מהתערובת .
    . מטגנים עד להזהבה משני הצדדים.

     

    קציץ בשר קל להכנה

    4 מנות
    מצרכים:
    2 קילו הודו טחון
    2 ביצים
    1 בצל, קצוץ דק
    1 1\4 כוסות פירורי לחם
    מלח ופלפל לטעם

    לרוטב:
    3 כפות סוכר חום
    3 כפות חרדל
    3\1 כוס קטשופ

    הוראות הכנה:
    . מחממים תנור ל 350. בקערה גדולה מערבבים יחד את ההודו הטחון , ביצים , בצל , פירורי לחם , מלח ופלפל (אני משתמש בידים כדי לערבב ) .
    על ידי שימוש בידים פסלו כיכר והניחו בתבנית אפייה . פזרו מעל עוד קצת מלח ופלפל .
    3. בקערה נפרדת ערבבו את הסוכר חום , חרדל וקטשופ . יוצקים מעל החלק העליון של קציץ הבשר , שיתפשט באופן שווה . מפזרים מעט סוכר חום מעל הרוטב . מכסים בנייר כסף ואופים כשעה או עד שזה רך
    טיפ :לטעם ברביקיו החליפו את קטשופ ברוטב ברביקיו.

     

    קציצות הודו בסגנון אסייתי ברוטב כוסברה וליים

    4 מנות
    מרכיבים:
    4\1 כוס פירורי פנקו\ פרורי לחם
    750 גרם הודו לבן טחון
    1 ביצה
    1 כפית זנגוויל, טחון
    1 שן שום, כתוש
    2\1 כפית מלח גס
    4\1 כוס כוסברה טרייה קצוצה
    3 בצל ירוק קצוץ
    1 כף רוטב סויה
    2 כפות שמן שומשום

    לרוטב:
    3 כפות רוטב סויה
    1\2 1 כפיות שמן שומשום
    1\2 1 מיץ ליים
    1\2 1 מים
    1 כף כוסברה קצוצה

    הוראות הכנה:
    מחממים תנור ל 200 מעלות צלזיוס
    בקערה גדולה מערבבים את הודו הטחון , פנקו , ביצה , מלח , בצל ירוק , ג'ינג'ר , כוסברה , 1 כף שמן שומשום ו -2 כפיות של רוטב הסויה. לערבב בעדינות עם הידיים עד לקבלת התערובת . צרו את קציצות והעבירו לתבנית אפייה . לאפות עד השחמה , בערך 15 עד 18 דקות .

    לרוטב הטבילה : מערבב את מיץ הלימון , מים , רוטב סויה ,ו 2 כפיות של שמן בקערה . הוספו את הבצל הירוק והניחו בצד
    העבירו את הקציצות לצלחת הגשה . ערבבו את הרוטב וזלפו קצת על הקציצות
    . הגישו את הקציצות עם הרוטב שנותר בצד.

     

    מרק עוף לימון ופסטה אורזו

    מרכיבים
    2 כפות שמן זית, מופרדות
    500 גרם עוף טחון
    מלח גס ופלפל שחור טחון
    3 שיני שום, כתוש
    1 בצל, קצוץ
    3 גזרים ,מקולפים וחתוכים לקוביות
    2 מקלות סלרי חתוך
    2\1 כפית טימין מיובש
    5 כוסות ציר עוף
    2 עלי דפנה
    4\3 כוס פסטה אורזו (לא מבושל)
    1 גבעול רוזמרין
    מיץ מלימון 1
    2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה

    הוראות הכנה
    מחממים 1 כף שמן זית בסיר מרק גדול על אש בינונית .
    מתבלים את העוף הטחון במלח ופלפל , לפי טעם. הכניסו את הבשר לסיר וטגנו עד להזהבה ,
    הוסיפו את הכף שמן שנותר למרק . מוסיים את השום, בצל , גזר וסלרי . בשלו,
    תוך ערבוב מדי פעם , עד שהם רכים , כ 4-3 דקות . מוסיפים את הטימין
    הוסיפו פנימה את ציר העוף , עלי דפנה 1 כוס מים; והרתיחו . מוסיפים פנימה את הפסטה אורזו ואת הרוזמרין
    הניחו את האש ובשלו עד שהאורזו יהיה מוכן , בערך 10-12 דקות . מוסיפים מיץ לימון ופטרוזיליה , טבלו במלח ופלפל , לפי טעם.



    0 תגובות